Fietsen

Op Schouwen-Duiveland zijn er ontzettend veel mogelijkheden om indrukwekkende routes te fietsen langs natuurgebieden, monumenten en pittoreske dorpjes.

Natuurlijke parels
Boswachterij Westenschouwen
Het grootste bos van Zeeland grenst direct aan zee. Het geruis op de achtergrond is hier niet alleen afkomstig van de wind in de bomen, maar ook van de nabijgelegen branding. In dit 330 hectare grote natuurgebied kun je wandelen, (terrein)fietsen, paardrijden en picknicken.

Nationaal Park Oosterschelde
Het grootste Nationaal Park van Nederland ligt deels in het water; de Oosterschelde. Deze voormalige zeearm herbergt een schat aan planten en dieren die vrijwel nergens anders voorkomen. Ook de omliggende schorren en slikken, dijken en inlagen hebben een beschermde status gekregen.

De zuidkust van Schouwen-Duiveland
Aan de zuidkust van Schouwen-Duiveland, langs de Oosterschelde,  ligt een prachtig natuur- en recreatiegebied. Dit gebied ligt tussen de stad Zierikzee en de Kop van Schouwen. Een ‘must’ voor wandelaars, fietsers en… vogelaars!
Download de kaart 'safari langs de zuidkust van Schouwen-Duiveland' 

Fietsen via FIKS
Schouwen-Duiveland is aangesloten bij het fietsknooppuntensysteem. Op de kaarten is een netwerk van geselecteerde fietspaden en -wegen aangegeven. De plaatsen waar de routes elkaar kruisen zijn knooppunten. Elk knooppunt heeft een nummer. Zo stippel je gemakkelijk je eigen fietstocht uit. Op kruisingen, splitsingen en afslagen waar je moet afslaan staan bordjes met daarop een richtingspijl en het nummer van het knooppunt waar je naar toe fietst. Staat er geen aanduiding dan betekent dat dat je gewoon rechtdoor kunt fietsen. Fiets je graag langs het water of wil je genieten van weidse poldervergezichten of historische stadjes en dorpen? Het fietsroutenetwerk laat de keus aan jou!

Tip! FIKS-themaroute Monumentaal fietsen
Deze fietsroute van 59,2 km leidt je langs de monumenten van het westelijk deel van Schouwen-Duiveland. Een natuurlijk tintje kom je tegen in de Boswachterij Westerschouwen en langs Plan Tureluur.Tijdens de fietsroute kom je door monumentaal Zierikzee. Met meer dan 500 rijksmonumenten heeft Zierikzee veel moois te bieden. De Dikke Toren valt al van verre op. Deze themaroute is verkrijgbaar in het Nederland en Duits, bij de Zeeuwse VVV’s en via de webshop.